Followers

Friday, November 11, 2011

Aku dan CEWEK....^_^

Assalamualaikum dan selamat malam semua....!!!!  ^_^

Tetiba pula tergerak hati aku untuk update blog aku malam ni. Al maklumlah,, 2 paper exam dah selamat dilalui. ada 2 paper lagi menunggu minggu depan. Dah hujung tahun ne biasalah exam tu. Lebih2 lagi opsyen kami ne, TESL, sem ne baru ada exam. Overall, kedua2 paper tu alhamdulillah, aku dapat jawab dengan tenang dan semua soalan dapat jugak la di jawab. Expectable... Cuma paper Language Development jer la tadi. I'm running out of time. Tak sempat baca balik esei yang aku buat. Entah2 ada kesalahan spelling or grammar ke tak? By the way, alhamdulillah la sebab da buat yang terbaik. Next week la yang paling mencabar. Hujung minggu ne confirm dating dengan buku jer la jawabnya...

Korang perasan tak aku ada cakap pasal hujung tahun tadi? Apa maksud dia tu ar..??? YEAH..... HOLIDAY....!!!!!!!  ^_^ Gembira sangat cuti. 19hb aku akan balik Beluran, naik flight tajaan IPG yang first time aku ambil. MAS tu joo..!!! Free lagi... Another thing is that I miss my family sooo muchh..!!! Takpe2, tinggal dua minggu jer lagi. Sabar ye Rusman..~~

Ok, untuk entry kali ini, aku nak cakap tentang perkara yang orang matang jer (kunun) yang akan citer , iaitu KAHWIN...  ^_^ (mesti ada smile, hehee...). Huhu, buka jer fb, dengar kawan2 sebaya aku kahwin laa... tengok picture2 dorang kahwin laa. Aku tu kalau nak cakap jealous, tak la jealous sangat, (aduii,, kunun...). But when I think about them, and compare it with myself, aku rasa macam ada jurang sempadan yang berbeza sangat2. Ya lah, masa akan terus berjalan dan umur akan semakin meningkat. I'm 20 this year ar, dan melihatkan umur aku yang melewati usia 20-an ne,, aduiii seram juga aku.

Aku tak la juga desperate sangat nak kahwin ne, tapi memang itu perkara yang kadang2 akan tetiba datang dalam benak fikiran aku, (apatah lagi bila nampak gambar kawan2 aku kahwin kat FB...!!!!). Family pun seakan2 mendesak, selalu tanya sama ada aku dah ada cewek ke belum. (oK, seriously aku SINGLE sekarang, cheehhh pengakuan..  >_<) Aku dah naik bosan dah asal aku kol mak aku, mesti bukak topik tu, CEWEK....~~ .

Dialog aku dengan mak aku kat talipon : 

Aku   :  Assalamualaikum mak...
Mak  :  Waalaikumsalam nak, macam mana kau di sana? Sihat juga?
Aku   :  Sihat, mama? Dorang c Angah, Adik? c Nora?
Mak  :  Sihat juga... Apa kau buat sekarang ne?
Aku   :  Mau keluar p makan...
Mak  :  Ooo,,.. sama siapa kau keluar tu?? sama CEWEK mu ka..?
Aku   :  Arr..??? ndada la bha.. sama kawan bha ne, sama rumet...
Mak  :  Iya la tu, kenapa kau banyak pakai duit ne, kau belanja CEWEK mu ka..?
Aku   :  Mana ada CEWEK ku mak,,.. Ndada masa la mo belanja CEWEK,  (huisshh,,   
             jawapan mantop tu...!!!!) banyak yang mo dibayar bha, banyak pakai duit.
Mak  :  Bha, bagus2 sja kau di sana ar,, pandai2 jaga diri tu. Ingat pesan mama... Nanti besok mama 
             kirimkan duit...
Aku   :  Ok, ,... Tima kasih mak...  ^_^
Mak  :  Sma2, bha pigi la ko makan, Assalamualaikum...
Aku   :  Walaikumsalam....


Hampir setiap kali perbualan talipon aku dan mak aku sebijik macam tu. Aku x paham la mak aku ne. Sekejap kata "Jangan be'cewek2' dulu nak, pelajaran tu dulu penting. Be'cewek' dulu kau sama buku. Belajar dulu kau bagus2 nak." Tapi asal talipon aku, mesti cakap pasal CEWEK duluan. Huuhuu,, ok, aku dengar cakap mak aku.. Aku kan anak mama, hehee... Mesti dengar cakap mama, (trepping budak baik..  >_<). Tapi apapun, aku sayang mak aku.. Love you mom..~~~  ^_^

Huhh,, entry kali ne tak da kaitan dengan 11/11/11 ar... (padahal suda di mention, ada la tu kaitannya..~~). Aikk?? It is already... Tak la pula mengharap tiba-tiba datang kekasih hati esok nanti, oooppsss,, hari ini untuk mengabadikan tarikh hari ini, 11/11/11... (Cantik jo kalau jadi tarikh anniversary..  ^_^)  Huhu,, walau apa pun, tak kisah la hari apa... Yang penting apa yang kita buat pada hari itu... Buat perkara yang baik2 aja... Yang kurang baik itu kita buat sempadan okey..???

See you in the next entry,, babaii...!!!!!  ^_^