Followers

Tuesday, June 21, 2011

Aku x percaya sgt tangan kanan aku......

Pengalaman hari pertama kuliah tuk sem 3 ne, ok la... Hepi coz dpt jumpa kwan2 kmbali. With our new class, and new KO, (ooppss,, that's me, ^_^). I'l try my best to face every of my day with high motivation, (adedeh,, motivation lg tu...) responsible, as this semester we have exam and that exam is really important 4 us to achieve our first degree if we pass. KEEP MOTIVATED....!!!!!!!  ^_^

Okla, kali ne aq nak citer satu fakta menarik ttg diriku. Aq tetiba terbayang fakta ne (ceh, mcm serius je bunyinya tu...) apabila aq berbaring2 kat katil td.

Aq adalah antara insan istimewa yg ditakdirkan tidak boleh mengangkat benda2 berat. (mcm pelik jak statement aq tu, tp ini mmg kisah benaran ne...) Bukannya aq ne sorang yg lemah, tp ada citer d sebalik kisah itu sebenarnya......

Aq mula perasan hal ne apabila aq cenderung utk mengangkat atau mengambil benda berat  menggunakan tgn kiri. (eh,,, mmg la, kan aq ne kidal.....?????)  @_@  But seriously, kalo ada 2 benda yg sama berat aq pegang d kedua-dua tgnku, benda yg kat tgn kanan aq mempunyai risiko yg tinggi tuk jatuh... Nak dijadikan cerita, pada cuti semester,,, 3 minggu yg lalu, aq kerja kat warung mak aq. Tetiba aq disuruh menghantar order dua mee sup ayam. Konpom la tgn kiri dan kanan aq kena mengangkat kedua-dua mee sup ayam tu kan...??? Tapi apa yg berlaku, aq terpaksa meletakkan mee sup ayam d tgn kanan aq tu kat meja, aq hntar mee sup yg pertama. (kat tgn kiri aq), then baru aq kmbli tuk menghantr mee sup ayam yg kedua.... such a repeated work..!!!

Huhuh,,,, marilah aq bongkar rahsia ini. Actually, tgn kanan aq pernah terseliuh + terlipat ketika aq menyertai acara sukan sekolah, iaitu lompat jauh. Tu lah, telampau semangat betul kan mo melompat, smpai kaki aq boleh tergelincir dari papan lompat jauh tu dan menyebabkan tgn kanan aq salah landing. Punyalah sakit tahap gilak babeng time tu. Tuhan jak yg tahu. Lepas daripada insiden tu, seminggu aq demam n kedua-dua tgn aq bergegar + sakit selama 3 hari berturut2. Aq x p jumpa doktor, my mom yg urut tuk kasi betul balik urat2 tgn aq. Tp time dya urut tu, mmg aq x bleh tahan. Sakit sanggaattt...!!!!!!!

So, when next time korg nmpak aq x bleh nak angkat benda2 berat, jgnlah ejek aq lemah ka, lembik ka, sbab mmg aq x dpat nak angkat bnda2 yg tersgt2 berat. Tgn kanan aq x bleh nak percaya sgt.....heheee....  ^_^