Followers

Wednesday, May 4, 2011

DILEMMA AND SIMPATI.....

Pada malam yang sungguh memenatkan d pagi n petangnya td, (mcm len jak ayatku tu, hope kamu phm la ek....???), aq nak citer ttg dua perkara.... DILEMMA dan SIMPATI......

Tp, rasanya mcm x senang hati kalo aq x citer psal apa yg berlaku ptg td. Kalo kamu mo tau, (kalo mo jak la, yg xmo tu bleh skip n skrol ke perenggan sterusnya...hehee...  ^_^), ptg td, aq ngan kwan2 seangkatan aq, iaitu team hoki mengadakan trip  eh,,, bukan trip, pengembaraan,  eh,,,, bukan... apa2 jak la. Tp yg pnting, kami suma p stadium hoki yg kat Stadium Likas tu. Kami main boling kat sna..... x percaya...???? hahahaha....!!!!!!! main hoki laa.... First time ne aq menjejakkan kaki ke stadium hoki n first time experience memijak gelanggang hoki tu. Main game tu mmg sgt memenatkan + meletihkan + menghauskan..... derita aq time tu, tp jgn lupa, game tu mmg besh..... we have so much fun during that time. Especially time aq tersungkur masuk menjunam ke dalam petak gol hoki tu gara2 mo menyelamatkan bola hoki tu masuk ke petak gol. Mmg best la bha, bukan slalu dpt experience mcm tu. Plus, team aq menang weii........

Back to the topic, first about DILEMMA. Pnah x korg experience perasaan cmtu...???? hurrmmm k-k-k-kinda hurt right...??? Nak pilih ini, takut yg sna sedih.... Nak pilih yg sna, takut yg sini menangis pla. Arrgghhhh.......!!!!!!!!!!!! itulah metafora nya.... Aq suka bwat something yg dpt puaskan hati semua org hinggakan aq sendiri yg menanggung kesakitan dan keperitannya. Kali ni, aq da decide, aq nak bwat keputusan tuk puaskan hatiku sendiri. Bukan aq nak berlaku kjam. tp keputusan yg perlu aq bwat adalah dgn memilih satu pihak jak. So, knalah aq tolak yg satu lg tu... Bukan aq x suka, tp AKU SAYANG KAWAN2 AQ SEMUA.........  ^_^

Yang keduanya, about SIMPATI. Ada dua real life situation (mcm Basic Maths pla ne...) yg aq dpt realize hari ne. Kes yg pertama time dalam perjalanan bas kami ke Stadium Likas, unfortunately, bas kami tetiba mati n terhenti kat depan stesen minyak. Huhhh...nasib la jgak kan. Sedang menanti bas tu utk diisi minyak, tetiba aq ternampak seorang lelaki yg pemakaiannya agak compang-camping, berumur awal 20-an maybe, berlalu kat tepi bas kami. (Aq rsa aq jak yg perasan lelaki tu....) Tp apa yg menarik perhatian aq ialah benda yg dia pegang tu. Plastik KFC yg agak lusuh n d dlmnya kotak KFC (biasala tu, take away kan...). Nmpk sgt kotak KFC tu sda d renyukkan. Atau lebih tepat lagi, KFC tu maybe bekas yg org sda makan. Aq tgk belakang, ada tong sampah hijau besar berdekatan situ. huhh,, sedih n simpati aq tgk. Aq renung lelaki tu lama2, sehinggalah dya perasan dan sempat dya melemparkan pndangannya dgn aq. Terus dya membuka langkah pantas dan berjalan laju2......  >_<

Kes kedua pla time brg kawan aq kna curi. (Malas nak citer cmna brg kwn aq tu kna curi, aq skip jak la ya....). Terus kita smbung ke bahagian pencuri tu kna tngkap. Aq nmpak muka pencuri tu kat dlm kereta polis. Bertopi, berkulit hitam n gigi yg x berapa cantik. Aq xtau la knapa tetiba aq rsa simpati pla ngan pencuri tu. Kesian aq tgk muka dya yg......... entahla, cmna nak explain but aq mmg kesian tgk pencuri yg kat dlm kereta polis tu. Mmg org mcm ne, pencuri ne x perlu kita nak simpati tp aq x tau la... itu la feeling aq time tu. Berulang kali aq tgk muka dya kat dlm kreta polis tu.

Oleh kerana itulah, aq x suka nak jadi Polis, Peguam, Hakim atau apa2 yg ada kaitan ngan kesama-rataan dan keadilan. Sbab kerjaya tu berkaitan dgn dua perkara yg aq ckp kat atas td, iaitu DILEMMA dan SIMPATI. Aq cpat simpati kat org lain dan aq x tau itu sifat yg bagus utk diriku atau tidak. Huhuh,,, it depends on situation la kan...??? 

Wahh.... pnjang berjela entry aq kali ne... Bukan setakat tgn n kaki aq pnat sbab main hoki td, jari jemari aq ne pun pnat sda menari kat atas keyboard. Smpai cni jak tuk kali ne.... Jumpa kat entry yg akan dtg.....  ^_^