Followers

Sunday, May 8, 2011

Mak aq menangis sebab......

Assalamualaikum dan salam pagi yang indah.......

What day is today..??? Today is Sunday. Hahaha.... lama sda nda dgr ayat2 cmtu, slalu kta dgr time msa skul kecik2 dlu. But that's not my point. My point actually is, SELAMAT HARI IBU kepada semua wanita2 dan ibu2 d seluruh dunia, ESPECIALLY TO MY MOTHER, RUSNANIE BINTI HANAFIAH.  Ya, aq xda picture2 ibuku utk d letak kat entry ne o tuk jd profile picture fesbuk aq. Tp cukup la utk aq sentiasa mengingati dya setiap hari dan yg paling penting, aq dgr ckp dya. Every details yg dya ckp ngan aq tu aq amik serius n aq ikut jak apa yg dya ckp. Nak tau apa result dya..??? Jadi lah aq seperti apa aq skrg. Seorg yg kiut, baik hati, sopan-santun, heheee......  ^_^



Aq pnah kasi menangis my mom sbab 2 perkara, satu sbab kejahatan dan kenakalan aq, dan satu lg sbab kejayaan aq. Waktu aq kecik2 dlu, aq mmg nakal. Nak dijadikan cerita, ceritanya begini.... Perkara ne trjadi kat bandar Sandakan, masa tahun 1993 kalo aq x silap, (my mom citer kat aq...). Sedang my mom shopping2 kat kedai, aq dengan tnpa segan silu and confident nya melarikan diri dari my mom. Masa tu aq masi kecik lg, umur 3 tahun.... manalah aq tau nak jalan2 kat Sandakan tu. Apalagi, jalan2 mcm org yg x tentu arah la aq... My mom menangis n teriak2 panggil aq. Aq dgr teriakkan my mom, n aq pun start menangis da... (haa,, sepa suruh,.??? lari lg.....). Ending dya, aq berdiri kat tgh2 jalan raya n aq nmpak my mom, then my mom lpas nmpak aq, dya trus teriak ALONG..........!!!!!!!!!! My mom lari mendapatkan aq, and aq pla...??? lari jgak mendapatkan my mom. Kalo korg nmpak 'drama' tu kan, msti korg pun sedih tgk. Aq n my mom berpelukan kat tgh2 jln raya tu smbil my mom n aq menangis dgn sedihnya....

Secondly, aq bwat my mom menangis sbab kejayaan aq dlm PMR, 8A 1C.... aq jadi pemecah rekod keluarga aq sbab x pnah lg ada relatives aq yg dpt result cmtu. Keluarga kami bukan org senang, jadi dpt result cmtu, my mom cukup bngga... My mom peluk aq kuat2 smbil menangis n dya ckp, "syukur lah long ko dpt keputusan ne." Masa tu aq da x kisah da, my mom nak menangis sepuas2nya pun aq x kisah. Nak balas dendam atas kenakalan aq masa kecik2 dlu.... 

Mmg aq bnyak buat salah kat mak aq. Anakmu mu ini mak mmg sgt nakal....  Aq nak minta ampun bebanyak kat mak aq. Aq harap dya sentiasa sihat walafiat, sentiasa bersemangat, and aq mmg tak putus2 mendoakan dan menyebut namanya dlm doaku setiap hari.....

Biarlah apa org nak ckp ngan aq. Aq akan sentiasa dgr ckp mak aq, biarpun sometimes arahan dan nasihat dya tu nmpak mcm pelik tuk d dgr. Walau macam manapun, aq tetap sayang mak aq, miss u mom..... luv u always..... again, HAPPY MOTHER'S DAY......~~~   ^_^