Followers

Sunday, July 10, 2011

Terbaik punya.....!!!!!!!!

Apakah mungkin genta purba kembali bergema
Lalu berulang sejarah dua zaman
Siapa tahu Raja Melaka bangun dari makamnya
Menghantar utusan pula ke benua China?

Antara bait2 sajak yg sempat aq tulis di sini yg masih terngiang2 kat kepala hotak aq ne... Alaa, saja jer tu nak promote.. hehee.. Already participated in Sayembara Puisi Berirama Merdeka 2011 Zon Sabah. Kalo part2 sajak ne aq xberapa nak expert sgt, tp bolehlah....  ^_^ Nak cari pengalaman la katakan...

Dapat teks sajak pd hari Khamis yg lalu  n punyalah kelam-kabut berlatih dgn lagu n all the props, mana nak cari itu la, ini la.... Sometimes, made me wonder.... Kerja kelam-kabut ne macam best jgak laa... walaupun extremely tired n depressed... Peringkat saringan kami passed, apa tidaknya, 3 kumpulan je yg ikut... xda sapot dari yg lelain.... Easily la p final... 

Adiwarna (team kami), bagambal ma c Ampal, (pengacara malam itu).


Overall, I'm very satisfied although we're not win at the first place. Give all my very best already, what else that I should expect..???? Apa yg penting, PENGALAMAN.... (n masuk TV jgak laa... hehehee...  ^_^) Another memories written in my diary...

Tapi yg paling best x lain dan x bukan makanan dya jgak laa... paling GRAND...!!!!! kalah 5 stars punya hotel....!!!! Banyak makanan dya, sodap2 lg tu.... nasib jak kat meja tu ada peserta dari kumpulan lain, (peserta dari sekolah yg aq x tau cmna nak sebut...)... Dari dinner dya smpai la desert... huhh...terbaik punya.... tmbah lagi kakak yg x henti2 menambah minuman aq.... BAIK PUNYA LAA....   ^_^
(ok, makanan pula TERhighlighted kat sini...)

Kalah atau menang, memang adat pertandingan.... sejak dari zman dinosour lg tu... (dinosour kalah ma meteor...  ^_^) tp kalo dah berikan persembahan yg terbaik, xkira menang atau kalah tentu akan rasa puas hati..... Xgitu SENDOPO...???? (sori ya, pinjam nama c sendopo kjap...)  ^_^