Followers

Monday, May 23, 2011

LADA BENGGALA...

Aku nda suka mkn lada benggala.....hehee, itu jak. Aq nda tau bha apa mo taruk tjuk entry ne so lada benggala yg terlintas d tengkorak ku n lahirlah tajuk entry LADA BENGGALA...(Maybe next time kalo aq order Nasi Goreng USA kat Aladdin, kna tmbah "no lada benggala yek..???") Kaitan..???  nda payah la kamu cari kaitannya, smpai ke lubang semut pun kamu nda jumpa tuu..... hehee,, kiut  kejamnya aq....  >_< sorry ya kwan2, gurau2 jer tu...  ^_^

Gmbar ini bukan hiasan, tetapi utk tatapan.... Kpd yg x tau, inilah lada benggala...
(Huhu,, mcm la org nda tau bha..  ^_^)

Apa korg rsa kalo perkara yg korg wat selama ne salah n korg xpnah realize about that? My reaction, terpaku seketika, berfikir sejenak, memproses, n then start to change my mindset... (seriously, aq ikut flow tu tau... hahah) But as for me la kn, berubah tu mmg perkara yg menyakitkan especially kalo perkara tu adalah yg sgt2 aq minat...Its just my passion... Tp kalo perubahan tu membawa aq ke arah kebaikan, knapa kita harus tolak kn..??? So, start drpd hari ini, I'm officially retired from dancing... Kinda sad right...??? But yeah,, this is my decision n I'm not regret about this.

Lg stu benda aq nak citer, antara perkara yg aq susah nak handle adalah my financial. Slalu aq ckp nak jimat duit la, nak save budget la, but towards the end..??? Slalu jak aq mengadu ngan laptop yg duit aq xckup... Aq yg x pndai nak manage my finacial ka atau elaun kami yg mmg x ckup...??? NO KOMEN... (jwpan ATRIS) Based on that matter la aq da bwat aturan perbelanjaan aq sndiri.. Lengkap full blast tahap gilak babeng la kik.... Kalo lpas ne masih lg nda cukup duit, nda tau la... Pengajarannya di sini ialah, BERJIMAT CERMAT AMALAN MULIA...   ^_^

Tnpa disedari, sem 2 pun da hmpir smpai ke penghujungnya... Bnyk kenangan manis dan masam (xda yg pahit sbab xda kenangan aq yg smpai tahap pahit.. hehee...) sepanjang semester ne. Biarlah semua itu menjadi memori yg bukan sahaja kekal abadi, tetapi berjasa d masa yg akan dtg.... So, sekarang tggal menghabiskan sisa saki-baki hari terakhir aq d sem 2 ne and I am looking forward SEM 3...!!!! Our last semester for foundation and I'm sure a lot of things to do next sem and among of that is EXAM...!!!! 

Keep motivated..!!! See ya....  ^_^