Followers

Friday, March 11, 2011

PMT.....

Hurrmmmm ari ne aq rsa lain mcm jak.... Macam rsa runsing sgt, hati x keruan, fikiran berserabut, x tau la knapa.... Ini sgt bebeza dgn apa yg berlaku pagi td.....

Aq bersemangat utk bngun pagi sebab ari ne adalah ari last paper Mock Exam kami, paper Social Studies... Memandangkan aq ada wat study group ngan kawan aq malamnya tu, so semangat la td menjawab. Tambahan pla ada students dari IPG Kota Bharu ikut sama ngan kami menjawab paper td... Dorg actually bwat educational trip kat Sabah ne, dorg nak p Sandakan (my hometown), n Muzium Sabah. Memandangkan tarikh lawatan dorg tu clash ngan Mock Exam, so dorg menumpang la kat  IPG kami tuk jawab paper tu....Overall, dorg mmg mesra la, siap bersalam-salaman lg. Aq pula hnya sempat berbual seketika jak ngan mereka, even nama dorg pun aq x tau.....Bha, dgn kehadiran mereka kat dewan peperiksaan tu, bertambah berkobar2 la semangat ku menjawab soalan exam... Al-maklum la, mo tunjukkan sifat yg terpuji di hadapan student luar kunun, hehee..... smpai kan aq langsung x sngka aq dapat menulis kesemua esei SS ku dalam 4 muka surat semuanya. Slalunya, aq guna 3 paper jak sbab tulisan ku kan comel n kecik, x la pkai paper bnyak sgt....tp td,,, huhh....!!!!!!! aq sgt bngga....!!!!!!!!  (tp blum tau lg esei ku tu d terima pakai....)

Habis jak kelas, terus bergegas balik ke kolej kediaman Jati, tuk bersiap2 nak p tgk wayang Hikayat Merong Mahawangsa... seriously,, wayang tu mmg best gilak...!!!! 5 stars....!!!! x sngka filem Malaysia skrg da improve a lot..... x rugi tgk wayang tu, romantik, komedi, aksi, sedih, suka, duka, semuanya ada dalam filem tu......

Balik jak dari tgk wayang, sedar2 da terlewat tuk pergi ke Sambutan MaulidurRasul peringkat IPG Kampus Gaya... walaubagaimanapun,, kami berusaha utk mencepatkan diri utk berpakaian baju melayu n trus p ke masjid utk mengikuti atur cara majlis...At least, aq dapat something drpd apa yg aq ikut sebentar td.......

Abis jak acara kat masjid, kwan aq trus bwa jalan p Foh Sang, mo makan ayam KFC.... Aq yg suda menapau KFC d Centre Point td terpaksa la membawa bungkusan makanan KFC ku ke KFC d Foh Sang.... x snggup aq membiarkan mereka berjalan berdua2an.... nanti ada apa2 terjadi, aq yg susah......   @_@

Balik jak dari berjalan tu, trus masuk ke bilik n rasa gundah gulana melihatkan bilikku yg agak bersepah,, aq kmas la skjap, setakat yg termampu.... Sehingga la kawan aq membawa lagi utk pergi mencuci bajunya yg selama seminggu x bercuci,, pakai mesin basuh yg x idup air, terpaksa la mengangkat beberapa baldi air yg terletak tidak beberapa jauh dari tmpat mesin basuh tu, (smpai patah satu baldi d buatnya....)

hurmmm... balik kpd pendahuluan td,,kenapa aq mengalami perasaan sebegitu...??? entahlah,,, aq pun x tau knapa... maybe d sebabkan oleh bnyk perkara yg berlaku hari ini, atau bnyk perkara yg d plan n bnyak perkara yg mo d buat.... or lebih tepat lg,, bnyk perkara yg aq fikirkan..... semua n segalanya,..... nak d katakan PMT, X jgak sbab aq PMT  time ujung bulan.... (hehee... main2 jaqk tu are....)