Followers

Saturday, February 12, 2011

What a day..!!! (Part III)

Assalamualaikum n salam sejahtera suma, (again, aq skema lg...) 

Tadaa....!!!!!! blog aq berwajah baru....!!!!! dengan heading baru n make-up yg bru..... kalo kamu rsa blog aq cantik sila laa komen ya... kalo kamu rsa nda cantik sila lah diam-diam, jgn komen pa2  hehee.... gurau jak, kalo kamu rsa aq perlu tmbah something or kurgkan something, sila la komen, tuk pedoman d masa akan datang......  ^_^

Pagi td aq rsa mcm susah mo bngun pagi. Alarm berbunyi jam 6.00am, tp akhirnya aq bngun jam 8.00 pg. Plan bngun tu actually mo cuci kain bha, pkai mesin basuh. But malangnya, mati air...  >_<  So, terpaksa la aq mencuci kain yg setinggi busut anai2 tu manually... Bukan apa bha, aq mmg cuci kain ari2... tp memandangkan schedule sepanjang minggu ini yg padat n busy tahap gilak babeng,, so terlonggok2 la pakaian aq kat baldi tu. So, I do my laundry tonight laa.....

Huuhhhh... ! ! ! Ckp psal this week, mmg aq busy sgt2. Mna la ngan Readers' Theatre, sukantara, h.work, my daily activities, shopping, oopsss.... ok, next.....

First aq nak citer pasal sukantara. Frankly speaking aq mmg x brapa minat nak ikut sukan ne... Tp, memandangkan da wajib, kna la aq ikut jgak. Ada 3 acara kesemuanya utk sukantara kali ini, Lompat tinggi, Lari 60 meter, n lastly Lontar peluru. Guess what..???? aq gagal ketiga2 acara tu...   >_<   x dapat sumbang markah utk rumah sukan divisi PUTRA. At least aq bngga jgak la, lontar peluru aq lepas rekod utk perempuan n lari 60 meter tu aq dpt no.2 tuk saringan .....

Next is Readers' theatre..... Ini la program pertama yg batch kami, (PPISMP TESL Sem2) IPG Kampus Gaya buat. Pertama kali tu mmg la bnyk kesalahan yg ada, kna tegur laa, tp suma tu mmg utk kebaikan kami jgak. Berkat latihan yg berterusan, rehearsal yg berbanyak kali, akhirnya program kami tu berjalan dengan jayanya. Untuk aq pla sbg peserta, aq duo ngan klasmate aq, kami baca fairytale story about "How Butterflies Came To Be..."  walaupun x dpat tempat, I've done my best n dapat jgak hadiah saguhati. Lg satu, aq puN ada jgak bwat persembahan tuk Readers' Theatre tu, aq menari Modern Dance, together with student from Group 2. It was fun n enjoyable...!!!!!


ni time aq n my partner bca skrip Readers' Theatre

time kami wat performance, aq berdiri kat belakang tu....

pose kami yg terakhir, kangkangan maut tu...!!!!  ^_^

Walaupun x dapat tempat, tp bngga jgak dapat hadiah saguhati...


Now, Readers' Theatre da abis da, tggal ready tuk Talentime lg ne....(for English Language Society) kami mo rancang persembahan kami kali ne bagus2 supaya kali ne menang..... huuhhh,,.. semangat tu bha.....    ^_^  x lupa jgak nak fokus tuk all my h.work n all that MQA stuff...... aiyooo ,, kna ada KKE yg tinggi ne......

Ok,, smpai cni jak tuk entry kali ne. Cukup la sekadar utk menceritakan busy week that I've faced.... n lagi stu, kalo kamu nmpak aq mcm senyap n murung jak jgn heran ya....... aq kadang2 pndai datang bad mood ku... tetiba jak tu, entah la,, PMT kaley.....heheeee.....   ^_^