Followers

Sunday, January 16, 2011

BEN ASHAARI : CINTA MONYETKU

                                                                             Ben Ashaari

Sedang aq berjalan dengan lemahnya,, (coz pnat seharian berjalan) kat blog yg aq follow,, tetiba aq nmpak SEGMEN KHAS HUJUNG MINGGU kat blog Rozuan Ismail.. Actually segmen ne d bwat oleh abg Ben Ashaari,, mcm best jak aq tgk.... so, sesape yg nak join blehla klik banner kat atas tu yer.....  ^_^

Iya,, mmg zaman sekolah la kta akan mula mengenal apa yg kta x pnah terfikif masa kita kanak2 dlu.... Sbg contohnya Cinta Monyet ne la...Aq pun x tau citer aq ne boleh consider as cinta monyet o cinta yg x kesampaian.

First skali aq ada la minat kat sorg klasmate aq ne. Orgnya cantik, manis, ayu, n solehah..... (aq suka sgt2..!!!). Tp oleh sbab aq ngan dya berada dalam aliran agama, so kapel2 n dating2 ne x main la.... kalo ustz tau,, mmg habis kena punya.....

 Masalahnya time tu ialah aq x luahkan perasaan aq sma dya. aq juz jd secret admirer dya. aq ingat lg masa tu time Form 2. I keep my feeling jo....!!!!!! nda berani aq mo ckp sma dya.... sampai la stu ketika, ada 2 org klasmate pompuan aq,, dorg terperasan pasal aq. trus dorg tnya la, betul ka ko suka c E..???  aq ckp, ndada laa... trus dorg pun keep on asking until aq mengaku..... dorg janji dengan aq yg dorg nda bagitau dya.... tp nda boleh percaya oo dorg...... ada ka dorg p kasi tau jgak.... lpas tu my best pren (lelaki) pun bgtau kat pompuan yg aq minat tu...... korg nak tau apa pompuan tu ckp kat best pren aq...???? dya kata aq ne x gentleman,,, telampau comel bha perangai aq.... huuhhhh...!!!!!!!! rupanya dya suka  lelaki yg gentleman... mungkin aq x cukup gentleman utk dya...... nda pa bha..... nda gak aq kecewa......  >_< (muka menangis sda...)

Sampai sekarang kalo aq terserempak dya,, aq msti rsa macam mo sembunyi jak.... takut n malu mo jumpa dya..... slalu gak nmpak dya kat fb tp amat jarang bertegur sapa.....ntah la knapa.....  @_@

Pesanan buat mereka yang terleka bercinta: 

Memang la bercinta tu best.... sgt indah, ada org yg care pasal kita n kita boleh care pasal org len.. tp kalo da sampai kemaruk sangat,, tu yg bikin frust kalo da break ..... smpai mo bunuh diri laa,, kecewa tahap gila babeng,, rsa macam dunia da berakhir la kunun...... x ka teruk namanya tu...????? tgk macam aq, single mingle sampai sekarang, x pyah nak pikir apa2. Tapi kepada yg pndai membahagikan masa n cintanya dengan baik apa salahnya kan...??? keep it up laa..... maintain joo...!!!!!!   ^_^