Followers

Saturday, July 30, 2011

Aku Kena SAMUN....!!!!!!!!

Assalamualaikum dan Selamat 1 Malaysia semua... (ehh,, pelik plak frasa aku tu...)  ^_^

Haaaa......!!!!!!! Baru korg jumpa aq lagi kan...??? Hehehee.. sanubariku mengajak hatiku untuk meng 'atas tarikh kan' blog aq yg kebetulannya lama sda x hupdate.... Sbg teacher trainee ne, mmg bnyk kerjanya... blum lagi jadi teacher... huhhh.....

Aku pun mengambil kesempatan la utk update... korg semua msti rindu kat aq kan...??? choyyy....!!!!!! As usual, aq ada citer yg nak aq kongsi ngan korg semua...  ne citer benaran tau... xda tokok tmbah or unsur2 mitos di dalamnya... live dari aq ne....

Citernya begini,,, AKU KENA SAMUN...........!!!!!!!!!!!!!!!! huhhhh....... Penat aq jerit.... @_@ X pernah skali pun dalam hidup aq terjumpa ngan org jahat yg paling.... apatah lagi penyamun.... 

Ok, kejadian ne berlaku kelmarin, 29 Julai 2011, (tarikh bersejarah aq la pasne...) selepas kami baru blik dari funfair. Kira2 jam 8.30pm la gitu.... Kami semua decide mo p Foh Sang, mo makan KFC la kunun, since kupon free tu tamat ujung bulan ne... Kami semua pun berjalan lah menuju ke Foh Sang itu dengan riang ria nya,,, berborak sambil ketawa2 dan tersenyum mesra, choyyy....!!!!!! Ketika berjalan, mataku tertarik ngan penunggang motosikal yg aq sngka senior, (mo angkat tgn la kunun, menegur....).. namun, malangnya,, bukan..... Sesampai nya kat satu kawasan tu, agak kesamaran gelapnya... Alangkah terkejut yg sikit lagi mo smpai tahap gilak babeng apabila ada satu motor tetiba terpacak depan kami... 

Penyamun 1 : heheheee.... apa,, apa...???? (nada yg agak keras...turun dari motor)
Penyamun 2 : hehee.... (ikut ketawa jgak, smbil mematikan motor..)
Penyamun 1 : kasi kluar dompetmu..!!! aik,, ko ingat aq main2 ka ne....????? (menghulurkan senjata)

Penyamun 1 tu terus menerus mengugut kawan2 aq... mereka trus jak jalan....jauh ke depan.  Aq pla, xtau knapa, aq tertinggal kat belakang. Aq sgt panik smpai xtau nak bwat apa.... (bodohnya aq time tu, tp seriously, aq sgt takut....). Dua org penyamun tu pun terus menghampiri aq...

Penyamun 2 : haaaa.... mari sini telepon mu....
Aku   : Apa ne,, jgn laa.... (suara ketakutan kunun....)
Penyamun 2 : Apa jgn2...??? sini capat...!!!!!
Aku   : eeeeeee..... murah jak telepon ne,,, CSL jak....
Penyamun 2 : aaaarghhh nda kira,, bagi capat....!!!! ko ingat aq main2 ka....???? Aq cucuk ne perutmu....!!!  (sambil menghunuskan besi keluli tajam betul2 depan perut aq...)

Pada masa itulah baru aq nmpak senjata penyamun tu... Sorg pkai screwdriver, yg sorg lagi pkai besi keluli tajam, (berkilat lagi tu jo...!!!! shining di mataku....). Aq mmg sgt takut time tu.... panik xtau mo bwat apa. Semua buah2 Silat Cekak Hanafi yg aq belajar tu semua aq lupa... Dua benda jak aq pikir time tu, Allah, mamaku n adikku.....  Tp aq still berkeras nda mo bg telepon tu ngan dorg.... Mujurlah kwan2 aq yg terlepas tu dorg sempat menahan sebuah lori yg kebetulan lalu d situ.... Rmai pla org kat dalam lori tu...

Penyamun 1 : uuiii,, mari la.. choww...!! ndada guna ne....
Penyamun 2 : cepat naik...!!!

Aq pun lari trus menuju tmpat kawan aq... Org kat lori tu pun nasib baik concern... menanya apa yg berlaku...  Dua org penyamun tu trus memecut laju sambil memaki2 benda yg aq x brapa dengar.... 

Selepas apa yg terjadi,, syukur la kami semua selamat.... xsangka perkara begini berlaku.. Tapi ada hikmah di sebaliknya.... Ini mengajar aq untuk lebih berani (I'll try arr...), berfikir dgn lebih waras, n sentiasa beringat2 dan berjaga2....

JANGAN BIARKAN KEBODOHAN MENGATASI KEWARASAN AKAL FIKIRAN.....
GOTTA BE STRONG...!!!!!
BE BRAVE....!!!!!

Oklaa,,... smpai cni jak laa... aq masi dalam proses menenangkan diri lagi nee... duduk terperuk  dalam bilik n aq xmo kuar p mana2........ trauma la sekejap.....  >_<   bubye.....